U varaždinskoj Županijskoj palači obilježen je Međunarodni dan volontera te je tom prigodom Društvo Crvenog križa Varaždinske županije predstavilo Registar volontera koji će služiti za evidenciju postojećih i prijavu novih volontera na području Varaždinske županije.

Registar volontera je predstavio ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac. Pojasnio je da će Registar služiti za lakše usmjeravanje volontera ovisno o njihovim interesima i potrebama institucija kojima su potrebni volonteri. Istaknuo je da na web stranici https://volonteri.dck-vz.hr svi zainteresirani mogu ispuniti obrazac i iskazati svoj interes za volontiranje u nekom od područja.

Predstavljanju su prisustvovali zamjenik župana Robert Vugrin, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat te volonteri Silvija Ladić Fischer, Snježana Rusman, Damir Frntić i Predrag Makaj koji su zajedno skupili preko 8.000 sati volontiranja u različitim kriznim situacijama.

Zamjenik župana Vugrin je čestitao volonterima njihov dan istaknuvši da volonteri svojim djelima mijenjaju svijet na bolje i da se naša županija može pohvaliti velikim brojem volontera.

Tekst i fotografije su preuzete s portala eVarazdin.hr gdje možete pročitati vijest u cijelosti.

Dan volontera, Registar volontera Varaždinske županije