Danas smo zajedno s predstavnicima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Državnom tajnicom i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na svečanom prijemu preuzeli ugovor za projekat „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Državna tajnica Marija Pletikosa i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar uručili su 29 ugovora vrijednih više od 26 milijuna kuna korisnicima Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Zahvaljujemo Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Državnoj tajnici i svima koji su sudjelovali i doprinjeli u izradi i dobivanju projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Naziv projekta: Zaposli – Educiraj – Pomozi III (ZEP III)
Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.
Provoditelj projekta: Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Varaždinske županije.
Partneri na projektu su: HZZ Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, grad Novi Marof, Varaždinske Toplice i Ivanec, općine Gornji Kneginec, Visoko, Maruševec, Sračinec, Breznički Hum, Klenovnik i Breznica. Projekat će se provoditi na području Varaždinske županije.
Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Cilj Poziva: Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina.
Osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove
nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
Cilj projekta ZEP III, ZAPOSLI – EDUCIRAJ – POMOZI III je zapošljavanje na 6 mjeseci 31 žene pripadnica ciljane skupine koje će brinuti ukupno o 186 krajnjih korisnika. Vrijednost projekta je 1.483.000,00 Kn.
Osobama koje su uključene u projekat pomaže se u svakodnevnim životnim potrebama (npr. usluge odlaska u trgovinu, pratnja doktoru, odlazak u ljekarnu, čišćenje i kuhanje itd..) kako bi im se olakšao svakodnevni život i povećao standard života.

https://mrosp.gov.hr/vijesti/drzavna-tajnica-marija-pletikosa-urucila-29-ugovora-u-vrijednosti-vise-od-26-milijuna-kuna-za-projekte-iz-programa-zazeli/12856