01.10.2012
MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA- 01.LISTOPADA

Ujedinjeni narodi 1990. godine proglasili su 01.listopada Međunarodni dan starijih osoba, s naglaskom da su starije osobe važni članovi svakog društva.

Načela UN o skrbi za starije osobe su:

  • Neovisnost
  • Društveno sudjelovanje
  • Skrb
  • Samoispunjenje
  • Dostojanstvo.

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije u okviru socijalno – humanitarnih aktivnosti provodi od 2002. godine Program „Pomoć starijim osobama na području Varaždinske županije“. Pomoć i njega u kući je izvaninstitucionalni oblik skrbi namijenjen starijim osobama koje žive u vlastitim obiteljima, a nalaze se u otežanim socijalnim, materijalnim i zdravstvenim prilikama.

U programu je uključeno 290 korisnika s područja županije, koji zadovoljavaju uvjete iz programa. Program na terenu provodi voditeljica programa i 14 gerontodomaćica, koje svakodnevno obilaze korisnike u njihovim obiteljima.

Ova godina proglašena je godinom aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, te je prigoda da se široj javnosti uputi poruka o starijim osobama kojima je potrebno podići kvalitetu života i unaprijediti aktivno starenje.

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije povodom Međunarodnog dana starijih osoba 01.listopada, tradicionalno posjećuje starije osobe-korisnike Programa „Pomoći i njege starijih osoba s područja županije Varaždinske“.

Zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije, Zvjezdana Fulir, načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić , ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nada Liber, voditeljica Programa Slađana Cestar i gerontodomaćica Marija Krušić, obišli su više korisnica Programa pomoći i njege u kući, s područja općine Breznički Hum.

U općini Breznički Hum u Program je uključeno 42 korisnika, koji se svakodnevno obilaze.

Korisnicama su uručeni prigodni pokloni u vidu prehrambenih proizvoda i tekstilnih artikala.

Fotografije uz članak:
Iz foto galerije
sdpp3.jpg 24-1.jpg
sdpp1.jpg 15.jpg
12.jpg 3.jpg
10.jpg sdpp2.jpg
7.jpg 20-2.jpg
Kontakt info
​Adresa:
    Pavlinska 8, Varaždin
Tel:
    +385 (42) 320-411,
    +385 (42) 302-411
Fax:
    042/302-410
E-mail:
    ured-dckvzd@gmail.com
Brzi linkovi